Recept na absintovou zmrzlinu a nanuky

Absint je natolik populární, že se mnoho výrobců rozhodlo z něj začít tvořit různé produkty, od absintových zákusků až po absintové gumové medvídky. Milovníci absintu takovými dobrůtkami zajisté nepohrdnou, je ovšem těžké na ně narazit v běžných obchodech. Pokud rádi ochutnáte absint i v jiných formách, zajisté vás zaujme absintová zmrzlina nebo absintové nanuky. Potěší vás především v horkých dnech, kdy dostanete chuť na svůj oblíbený alkohol a zároveň potřebujete osvěžit. Níže si představíme 2 recepty, které můžete sami vyzkoušet.

Absintové nanuky

Recept na tyto nanuky je inspirovaný nápojem Green Beast. Příprava vám zabere asi jen 15 minut a celkový čas na výrobu je i s umístěním do mrazáku zhruba 8 hodin. Doporučujeme koupit formu na nanuky, můžete ji levně pořídit v mnoha obchodech s domácími potřebami.

Potřebné ingredience:

  • 1 1/2 šálku (360 ml) vody
  • 1/3 šálku (80 ml) čerstvé limetkové šťávy
  • 1/4 šálku (60 ml) limetkového sirupu
  • 1/4 šálku (60 ml) absintu
  • plátky okurky

Instrukce:

1. Smíchejte vodu s limetkovou šťávou, limetkovým sirupem a absintem. Naplňte do forem na nanuky a do forem vložte plátky okurky. Vložte do mrazničky asi na 1 1/2 hodiny, poté vložte do napůl zmrzlých nanuků dřívka na nanuky a pokračujte v jejich zmrazování po dobu nejméně 6 hodin.

2. Chcete-li nanuky dostat ven, vložte formu do teplé vody – pomáhá uvolňovat led.

Absintová zmrzlina

Tato zmrzlina pro dospělé s absintovou příchutí vám zajisté bude chutnat.

Potřebné ingredience:

  • 500 ml (2 šálky) 35% smetany na šlehání
  • 250 ml (1 šálek) 3,25% mléka
  • 30 ml (2 lžíce) sušeného sušeného mléka
  • 30 ml (2 lžíce) Invertního cukru (kukuřičný sirup)
  • 125 ml (1/2 šálku) cukru
  • 5 žloutků
  • 45 – 60 ml (3-4 lžíce) absintu
  • 175 ml (¾ šálku) čokoládových lupínků

Instrukce:

1. Ve středním kastrolu smíchejte smetanu, mléko, sušené mléko a kukuřičný sirup. Směs zahřejte a míchejte.

2. Ve střední misce rozšleháme žloutky a cukr. Neustále šlehejte, žloutky temperujte trochou horké smetany.

3. Nalijte vaječnou směs zpět do hrnce a vařte na středním ohni, dokud směs nedosáhne zhruba 80°C.

4. Odstraňte směs z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

5. Do směsi vmíchejte absint a nechte ji vychladnout, dokud nebude mít pokojovou teplotu.

6. Vložte do svého výrobníku zmrzliny a zmrazte podle pokynů výrobce.

7. Až bude směs napůl zmražená, přidejte čokoládové lupínky.

8. Směs dejte do misky a tu dejte před podáváním na 2-3 hodiny do mrazáku.