Absintový koktejl: Green Beast

Absint se často používá v malých dávkách, takže vám jedna lahev absintu může vydržet opravdu velmi dlouho. Jedním z nejpopulárnějších absintových koktejlů je Green Beast, volně přeloženo jako „zelená bestie“ nebo „zelené zvíře“.

Zelené zvíře není jen odkazem na Hulka. Je to nápoj, který vytvořil v roce 2010 barman Charles Vexenat, oceněný barman, který pracoval v Londýně a na Ibize. V té době připravil nápoj pro Pernoda Ricarda jako způsob, jak předvést značku absintu. Prošel zkouškou času a je jedním z nejznámějších koktejlů z absintu moderní doby.

Nápoj je v podstatě aktualizací Absinthe Frappé, která obsahuje drcený ledový anýzový likér a drcený led. Ale Vexenatův nápoj Green Beast má jedinečný směr tím, že k doplnění vysoce odolného absintu využívá čerstvé okurky a limetkovou šťávu.

Zelené zvíře může být vyrobeno jako jedna porce nebo připraveno ve velké misce a podáváno jako punč. Pokud se vydáte sólovou cestou, jednoduše zkombinujte své přísady do sklenice a užívejte si. Pokud chcete udělat punč, můžete tak učinit přímo v misce. Jednoduše zvětšete přísady tak, že každou vynásobíte libovolným počtem porcí, kterých chcete dosáhnout.

Hosté na každém večírku milují dobrý alkohol, ale je malá šance, že se kdy vůbec setkali s tímto koktejlem. Toto je vaše příležitost seznámit je s tímto divoce znějícím, ale přátelským koktejlem.

Složení:

  • 3 plátky okurky, oloupané
  • 30 ml jednoduchého sirupu (2 díly cukru, 1 díl vody)
  • 30 ml absintu
  • 30 ml limetkové šťávy, čerstvě vymačkané
  • 120 ml chlazené vody
  • Obloha: plátky okurky

Postup:

  • Smíchejte ve sklenici okurky a jednoduchý sirup
  • Přidejte absint, limetkovou šťávu a led
  • Zalijte chlazenou vodou a ozdobte dalšími plátky okurky.