Absintový koktejl: Death in the Afternoon

Ernest Hemingway je známý jak pro své psaní, tak pro své pití. Prostřednictvím svých knih a po celý svůj život prosazoval koktejly jako Daiquiri a Mojito, ale nic nevyvolává takovou představivost jako nápoj s názvem Death in the Afternoon, tedy v překladu „Odpolední smrt“.

Tato silná směs absintu a šampaňského sdílí jméno s Hemingwayovou knihou o španělských býčích zápasech z roku 1932. Nápoj údajně vytvořil autor poté, co si během svého pobytu ve Francii užíval absint. Byl to také jeho příspěvek k „So Red the Nose, or Breath in the Afternoon“, koktejlové knize z roku 1935 s recepty od 30 předních autorů.

V knize Hemingway říká: „Nalijte jednu štamprli absintu do sklenice na šampaňské. Přidejte ledové šampaňské, dokud nedosáhne správné opaleskující mléčnosti. Vypijte pomalu tři až pět kousků. “

Je vzácné, že klasické koktejly obsahují takové náročné detaily, ale tyto pokyny byly zaznamenány pro budoucí generace a samozřejmě doporučujeme konzumovat menší množství a začít jednou sklenicí.

Opaleskující mléčnost koktejlu nastává, když šampaňské zasáhne absint. Aromatické sloučeniny v absintu jsou rozpustnější v alkoholu než ve vodě, takže když se absint zředí, tyto sloučeniny vypadnou z roztoku a shluknou se – což vidíme jako zakalení drinku. Tento proces je zvláště patrný při klasickém podávání absintu, který kombinuje absint se studenou vodou a cukrem.

Věda stranou, smrt odpoledne je chytrým vpádem do absintu pro ty, kteří s absintem začínají. Snadno vyrobený nápoj spojuje alkohol s příchutí pelyňku a anýzu se suchým, bublinkovým vínem a vytváří šumivý koktejl, který je silný, ale překvapivě osvěžující. Začněte svůj den tím, že si dáte jeden drink na posílení nebo třeba zabijte celé odpoledne při čtení knihy od tvůrce koktejlu.

Složení:

  • 15 ml absintu
  • 60 ml chlazeného šampaňského

Postup:

  • Nalijte absint do sklenice kupé.
  • Nahoře pomalu se šampaňským.